ZCFC thuis

Toegevoegd op 4 oktober 2010 om 00:00 door Justin Van Weerden
Whatsapp Facebook Twitter


RCZ Zaterdag 3 – ZCFC 6
De zoektocht naar het witte goud.


Afgelopen zaterdag trad het derde elftal van de zaterdagafdeling aan tegen het zesde elftal van ZCFC.
We begonnen de wedstrijd goed en kwamen al snel op 1-0 voorsprong. We bleven voetballen en ook in deze wedstrijd bleek dat we dit seizoen een stuk beter zijn gaan voetballen. Alleen ook dit keer net zoals vorige week wilde de bal er niet in bij de tegenstander. Dit omdat hun keeper dikwijls in de weg stond.
Tegen onze keeper is zaterdagochtend waarschijnlijk gezegd dat hij maar niet te goed moest gaan keepen, omdat ze anders zondag de kerk niet in mochten. Na een paar reddingen werd er hem verteld dat hij een achterbal zelf moest nemen.
Een uitgelezen kans, aldus Bert. Hij speelde de bal in 1 keer in de voeten van de tegenstander. 1-1.
Gelukkig voor ons bleven we goed voetballen.
We kregen kans op kans, maar ja die keeper he. En dan kun je een keer alleen op de keeper af en dan krijgt onze spits Nick de bal niet echt lekker mee. En in het strafschop gebied van de tegenstander werd er ook niet echt heel goed overgespeeld.
Dan gaat vervolgens de tegenstander over op een andere tactiek, jou uit je spoel halen.
1 Van de tegenstanders daagde “Bijl” flink uit en die zei vervolgens iets wat niet getolereerd zou worden in de kerk. Tien man van de tegenstander liep vervolgens het veld af. Maar de nummer 14 van hun team liet zich van zijn “goddelijke kant zien”. Hij begon te tegen zijn mede spelers te praten als een echte predikant en riep: “Wij lopen niet weg voor de vijand”. En dus gingen we weer verder met voetballen, zij het dat “bijl”gewisseld was.
Maar goed, wij hadden iemand aan de kant staan waar de tegenstander als de dood voor was.
Het was Satan hemzelf. Onze enige echte leider aan de kant. De tegenstander wilde het dus wel, het lukte ze alleen niet meer door hem.
Na de rust gingen wij verder waar we gebleven waren, dit keer ging de bal er wel gewoon wat vaker in. De ene na de andere goede pass belandde bij de spitsen en Robert die ook weer terug van weggeweest was die staat nu zelfs 1 op 1.
Het werd uiteindelijk 5-1 door doelpunten van invaller Myron (die erg last had van een zwevende keeper), Robert (die nu dus 1 op 1 loopt), Nick 2X (De man die goede vragen kan stellen volgens de predikant van ZCFC) en invaller Andersson (die blij was dat zijn doelpunt dit keer wel toegekend werd).
De tweede helft gebeurde nog één ding wat de moeite waard is om te vertellen. De nummer tien van ZCFC werd boos, omdat “Bijl” er misschien weer in zou komen. Terwijl dit gewoon afgesproken was. Toen vervolgens dit akkefietje in de kiem gesmoord was vroeg Nick heel wijs: “Wat was er nou eigenlijk aan de hand?”
Waarop de Predikant van de tegenstander zij: “Dat is wel een hele goede vraag die hij stelt”.
Dan de derde helft.
In de derde helft bleek dat wij ook een heel goede Priester in onze gelederen hebben. Het is Sonja. In de derde helft sprak zij ons toe als een echte Priester. Mocht het aan haar liggen dan worden wij kampioen en halen wij het goud binnen. Witgoud wel te verstaan.
De clubleiding moet dan wel goed op letten als ze het goud in de kasten willen houden, want onze Priester schijnt er zelf ook wel van te houden.
Justin van Weerden
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento